Μοσκοβισί: Στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος στις αρχές του ‘16

0
4

 

Πεπεισμένος ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Σε ερώτηση του αντιπρόεδρου της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ανέφερε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχουν «προθεσμίες» και «χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με τα οποίο, πρέπει «πρώτα να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις» και «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε, το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων εφαρμόστηκε. Τώρα, είπε, «βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης του δεύτερου πακέτου», καθώς απομένουν «φιλόδοξες και θαρραλέες» μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και το «συνταξιοδοτικό». Σχολίασε επίσης πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» για περαιτέρω «εκταμιεύσεις» αλλά και την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Πιστεύω πως στις αρχές του έτους θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος» είπε ο κ. Μοσκοβισί. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here