Μοσκοβισί: Χρειάζονται επιπλέον μέτρα, δεν φτάνουν μόνο τα προαπαιτούμενα

0
3

Ενόψει της αυριανής συνάντησης στο Eurogroup με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε από σήμερα τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα «χρειάζεται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων».

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως το μήνυμα που θα μεταφέρει αύριο στον έλληνα ΥΠΟΙΚ είναι πως «χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».

«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Συνεπώς» σημειώνει «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».

«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνος για χάσιμο» είπε, διευκρινίζοντας πως «ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει πως εκτιμά το γεγονός ότι «σε έναν από τους πρώτους λόγους του ο πρωθυπουργός τόνισε πως ένιωθε δεσμευμένος στο πρόγραμμα και ήθελε τη γρήγορη εφαρμογή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here