Μοσκοβισί: Υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εντός του 2015

0
13

 

Αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η Αθήνα να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωστές της χαρακτηρίζει τη λήψη «σκληρών αποφάσεων» έως το τέλος της χρονιάς ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς».

Ο Μοσκοβισί που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη ανέφερε επίσης ότι «από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους».

«Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. Ο επίτροπος επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here