Μόσχα: 4.200 ρωσικές επιδρομές στη Συρία

0
4

 

Τα αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 4.200 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη της εκστρατείας της Μόσχας την 30ή Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο ρώσος υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.

Έως 145 επιδρομές έχουν πραγματοποιηθεί από στρατηγικά βομβαρδιστικά και αεροσκάφη μεγάλης ακτίνας δράσης, σημείωσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τη δουλειά μας να συνενώσουμε τις προσπάθειες των στρατευμάτων της (συριακής) κυβέρνησης και άλλων οργανώσεων που μάχονται για να απελευθερώσουν τη Συρία από διεθνείς τρομοκράτες», είπε ο Ρουντσκόι.

Παράλληλα ο ανώτερος αξιωματικός των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο, τα ρωσικά αεροσκάφη παρείχαν υποστήριξη σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης διεξάγοντας 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους βόρεια της Ράκας και περισσότεροι από 150 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.

Οι επιθέσεις παρείχαν υποστήριξη στη μονάδα «Γκάνιμ» που ανήκει στις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τον ένοπλο συνασπισμό των Δημοκρατικών Δυνάμεων, σύμφωνα με τον ρώσο αξιωματικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ΙΚ παρείχαν υποστήριξη στα «Λιοντάρια της ερήμου» και άλλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, βόρεια της Ράκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here