Μούμια «Βαν Γκογκ» ανακαλύφθηκε σε ισπανική εκκλησία

0
32

 

Μία μούμια που είναι «σωσίας» του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ ανακαλύφθηκε στην ισπανική εκκλησία «Ανάληψη της Παναγίας» κοντά στη Σαραγόσα. Το εύρημα περιλαμβάνεται ανάμεσα σε άλλα 30 που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια έργων ανακαίνισης. Σύμφωνα με το Discovery News, οι μούμιες ανακαλύφθηκαν τυχαία το 2011, αλλά το έργο για τη μελέτη της συλλογής ξεκίνησε το 2014.

Η Μερσέδες Γκονζάλεθ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών για Μούμιες στη Μαδρίτη τόνισε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Οι σοροί μουμοποιήθηκαν με φυσικό τρόπο λόγω της ξηρασίας του εδάφους και βρέθηκαν σε μερικώς ανοιχτά φέρετρα κάτω από το δάπεδο του ναού.

Οι μούμιες, 11 εκ των οποίων είναι ενήλικες και 24 παιδιά, χρονολογούνται από το τέλος του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα και ορισμένες φορούν ρούχα καλόγερου.

Η μούμια του Βαν Γκογκ είναι μία από αυτές που φορούν θρησκευτικά ρούχα και έχει ακόμη και τα γένια του διάσημου ζωγράφου. Τα ευρήματα μελετώνται κι αναμένονται τα συμπεράσματα προκειμένου να ριχθεί φως στη ζωή της συγκεκριμένης μούμιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here