Μουσείο γίνεται το ίδρυμα Πιερ Μπερζέ – Ιβ Σεν Λοράν

0
41

 

Εντός του επόμενου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Ιδρύματος Πιερ Μπερζέ- Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι, τότε εκτιμάται ότι θα ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του, ως μόνιμο μουσείο αυτή τη φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά, για πρώτη φορά, το στούντιο όπου έκανε τις μεγάλες τους δημιουργίες ο γνωστός μόδιστρος, αλλά και τα σαλόνια όπου γίνονταν οι επιδείξεις υψηλής ραπτικής.

Η ανακαίνιση διευθύνεται από την σκηνογράφο Ναταλί Κρινιέρ και τον διακοσμητή εσωτερικού χώρου Ζακ Κρόουνζ, οι οποίοι έχουν εργαστεί σε μια σειρά από εκθέσεις τέχνης του ιδρύματος από τότε που άνοιξε το 2004. Ο εκθεσιακός χώρος θα διπλασιαστεί σε μέγεθος και η ανακαίνιση ακολουθεί το στυλ του οίκου υψηλής ραπτικής που είχε ο Ιβ Σεν Λοράν.

Το σπίτι – μουσείο θα διαθέτει μία οθόνη από την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τις δημιουργίες του σχεδιαστή, από ένα σύνολο 5.000 ενδυμάτων υψηλής ραπτικής και 15.000 αξεσουάρ, καθώς και χιλιάδες σκίτσα, πίνακες, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα.

Το άνοιγμα του μουσείου στο Παρίσι έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο του 2017 για να συμπέσει με τα εγκαίνια του άλλου μουσείου Ιβ Σεν Λοράν που βρίσκεται στον ομώνυμο δρόμο του Μαρακές κοντά στον κήπο Μαζιορέλ, τον οποίο ο διάσημος μόδιστρος και ο Μπερζέ τον είχαν μετατρέψει σε πολιτιστικό χώρο μαζί με ένα μουσείο για τον πολιτισμό των Βερβερίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here