Μουζάλας: Aνησυχητικό που το Spiegel έγραψε για κέντρο υποδοχής 50.000 προσφύγων στην Αθήνα

0
9

Άγνοια για την πρόταση που -σύμφωνα με το Spiegel- θα κάνουν Βερολίνο και Κομισιόν για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής έως και 50.000 προσφύγων στην Αθήνα δήλωσε μιλώντας σημέρα στο ΜΕGA ο αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Ιωάννης Μουζάλας.

«Κι εμείς στο Spiegel το διαβάσαμε. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα», είπε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας πως είναι ανησυχητικό που το Spiegel έγραψε κάτι τέτοιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναχωρεί για τη μίνι σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που  τεθεί το ζήτημα αυτό στη σύνοδο, η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «όχι».

«Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο Πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων».

«Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα. 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp», αλλά πολιτικό, κοινωνικό κ.λπ. «Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων».

Όπως εξήγησε, αυτό που έχει συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000 – 10.000 ανθρώπους ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here