Μουζάλας: Δεν θέλουμε μια πόλη προσφύγων

0
7

Τουλάχιστον 450.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όλοι έρχονται για να φύγουν» και «στην τεράστια πλειοψηφία τους τα καταφέρνουν».

O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την  πρόσφατη άτυπη μίνι Σύνοδο Κορυφής,  καθώς όπως είπε «απεδείχθη πως το δημοσίευμα – διαρροή του Spiegel ήταν αληθές», δηλαδή ζητήθηκε να αυξήσει η Ελλάδα κατά 50.000 τις θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα αυτό να είναι σε έναν ενιαίο χώρο.

«Όταν μαζέψεις 50.000 – 60.000 σε έναν ενιαίο χώρο με προσωρινές κατασκευές, φτιάχνεις μια πόλη προσφύγων…το βρήκαμε μπροστά μας στη σύνοδο, το πάλεψαμε, το προσπαθήσαμε και τελικά αυτό που περάσαμε από τη σύνοδο είναι να παραμείνει το πρόγραμμα που είχαμε και που είχαμε ανακοινώσει πολύ καιρό πριν πάμε στη σύνοδο ότι εμείς θα έχουμε την υποχρέωση να φτιάξουμε τα hotspot, δηλ. τα σημεία ταυτοποίησης, που η παραμονή των ανθρώπων εκεί είναι 48 με 72 ώρες και να φτιάξουμε στην ενδοχώρα, στη βόρειο Ελλάδα και στη νότια Ελλάδα, μάλλον στην Αττικής, δύο χώρους προσωρινής φιλοξενίας των 10.000 ανθρώπων που αν μπορέσουμε να τα σπάσουμε και σε μικρότερα«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε ακόμη να υπάρχουν 20.000 επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου, που θα πληρώνονται από τον ΟΗΕ και την Ευρώπη.

Η φιλοξενία αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι προσωρινή- 1,5 με 2 μήνες- και εντάσσεται στη διαδικασία της μετεγκατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here