Μουζάλας: Έως τα μέσα Ιουνίου η εγκατάσταση των προσφύγων σε αξιοπρεπείς συνθήκες

0
3

 

«Πρόκειται για οξεία κατάσταση και καταβάλλουμε μείζονα προσπάθεια για να διασώσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας και αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά.

Όπως τόνισε έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει καταστεί δυνατή η εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες και προσέθεσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται η παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά που φιλοξενούνται στους χώρους φιλοξενίας.

Σχετικά με τον χώρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά ανέφερε πως είναι «συγκριτικά καλό κέντρο», το οποίο τηρεί τους διεθνείς κανονισμούς.

Επίσης, επανέλαβε ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σε μια μέρα και σημείωσε ότι η είσοδος στην Ελλάδα 60.000 προσφύγων σε έναν μήνα αντιστοιχεί με την είσοδο 580.000 ανθρώπων στη Γερμανία το ίδιο χρονικό διάστημα. Αναφερόμενος στην περίπτωση των μεταναστών που προσπάθησαν να επιστρέψουν κολυμπώντας, τόνισε ότι πρόκειται για εικόνα κατασκευασμένη για την τηλεόραση, η οποία «συμβόλιζε ή προβοκάριζε», όπως υποστήριξε.

«Ο χώρος της Aριστεράς έχει πέσει πολλές φορές θύμα τέτοιων στημένων καταστάσεων» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here