Μουζάλας: Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε την επιχείρηση με χρήση ελάχιστης βίας

0
11

 

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε το πρωί ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι εναλλασσόμενοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Επεσήμανε ότι το κράτος θα τηρήσει στον κάλλιστο δυνατό βαθμό τις υποχρεώσεις του προς τους φιλοξενουμένους και θα τους αποδοθούν συνολικά τα δικαιώματά τους. Σε διάστημα ενός μήνα, οι 1.200 άνθρωποι που βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο ή για οικειοθελή επιστροφή. Σε περίπτωση που δεν υποβάλουν κάποιο από τα παραπάνω αιτήματα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της υποχρεωτικής επιστροφής.

Ερωτηθείς για την αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη και σχολιάζοντας ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για «επιχείρηση φίμωσης του Τύπου από την ΕΛΑΣ», ο υπουργός απάντησε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία οι δημοσιογράφοι να είναι μέσα».

Ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ διότι «έκανε την επιχείρηση με χρήση ελάχιστης βίας» και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι μέχρι σήμερα, κατά τη διαχείριση των κρίσεων του προσφυγικού, έχει τηρηθεί «η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και δικαιωμάτων του ανθρώπου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here