Μουζάλας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «Νήσος Έλις» της Ευρώπης

0
3

 

Ανήσυχος εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που μίλησε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η Αυγή στο σημερινό της φύλλο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε «Νήσο Έλις» της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα πως «όλα εξαρτώνται από το ποια δύναμη θα νικήσει στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε με αυτήν που δεν θέλει νησιά Έλις. Αν νικήσει η δύναμη που θέλει να κάνει νησιά Έλις, είναι πιθανό να έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Ως Ελλάδα, είπε, αυτό το «αντιπαλεύουμε και προσπαθούμε να κάνουμε συμμαχίες εντός ΕΕ. Εκτιμούμε ότι θα το πετύχουμε».

Η Νήσος Έλις είναι ένα μικρό νησάκι στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Ήταν ο σταθμός, από όπου πέρασαν εκατομμύρια μετανάστες με προορισμό τις ΗΠΑ από το 1892 έως το 1954. Υπολογίζεται πως «υποδέχθηκε» πάνω από 20 εκατομμύρια μετανάστες από όλο τον κόσμο, που εκεί υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εγκριθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

Ο κύριος Μουζάλας, στην ίδια εκδήλωση μίλησε και για την Τουρκία, σημειώνοντας πως πολλά εξαρτώνται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη γειτονική χώρα, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για πολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας, αναφέροντας πως λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές περίπου 70.000 πρόσφυγες βάδιζαν προς τον Έβρο και τους γύρισε πίσω τελευταία στιγμή η τουρκική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here