Μουζάλας: Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 50.000-70.000 πρόσφυγες τον επόμενο μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
10

 

Την άποψη ότι με το σχέδιο του ΝΑΤΟ δεν περνούν στην Ελλάδα από την Τουρκία 5.000 πρόσφυγες την ημέρα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε ότι με το σχέδιο του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να περιοριστεί η προσφυγική ροή στο 70%.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει δυνατότητα να κλείσουν τα θαλάσσια σύνορα ή να περιοριστούν οι ροές από τουρκικά, είπε: «Αυτό για να γίνει απαιτείται να εφαρμοστεί το σχέδιο που προβλέπει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ που εξελίσσεται παρά τις δυσκολίες που προβάλλουν οι Τούρκοι ή απαιτεί τη συνεργασία της Τουρκίας».

Ο κ. Μουζάλας ερωτήθηκε και για την στάση της Αυστρίας: «Η στάση της Αυστρίας, κάτω από πανικό και επειδή έχουν εκλογές, έκανε μια εξόχως εχθρική ενέργεια απέναντι στη χώρα μας«.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί παραίτησής του τόνισε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε σκάφος της ακτοφυλακής με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ και του έδειχνε ποια είναι συνοριακή γραμμή.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης μου από το Υπουργείο», ξεκαθάρισε.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας έκανε την επίσημη παραδοχή ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα 50 έως 70 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 22 χιλιάδες εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και ο αριθμός θα αυξηθεί σε 50 με 70 χιλιάδες το επόμενο διάστημα.

Τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας εκτάκτου ανάγκης σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί στις Βρυξέλλες το ελληνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης όπου ζητείται και οικονομική βοήθεια 450 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός ανέφερε ότι από τους εγκλωβισμένους ένα μέρος είναι μετανάστες και θα φύγουν για τις χώρες τους με το πρόγραμμα επαναπροώθησης καθώς δεν θα θέλουν να μείνουν φυλακισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here