Μουζάλας: Το νομοσχέδιο δεν είναι η λύση αλλά το εργαλείο για τη λύση

0
7

 

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως «Το νομοσχέδιο που συζητείται δεν είναι η λύση, αλλά το εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τη λύση. Η χρήση του θα κρίνει εάν είναι το εργαλείο που θέλουμε. Εμείς πιστεύουμε πως είναι».

Επεσήμανε, όσον αφορά στον χαρακτήρα του κατεπείγοντος που εδόθη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο, ότι η ίδια η κατάσταση είναι επείγουσα, από τη στιγμή που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χώρα μας 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Χαρακτήρισε «αίσχος» και «παραβίαση δικαιωμάτων» την κατάσταση στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά και πρόσθεσε ότι η επίλυση του προβλήματος θα πάρει χρόνο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει χρήση αστυνομικής ισχύος και χημικών «σε χώρους που υπάρχουν παιδιά».

Για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, είπε ότι «είναι μία δύσκολη συμφωνία με πολλούς παίκτες, αλλά είναι μία καλή συμφωνία» τονίζοντας ότι «τηρούνται οι διεθνείς συνθήκες και δημιουργείται -για πρώτη φορά- ένας μικρός νόμιμος δρόμος αλλά δρόμος».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι την Τουρκία την κατέστησαν παράγοντα η ιστορία και η γεωγραφία, και συμπλήρωσε ότι η αξιοπιστία της κρίνεται καθημερινά από την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here