Μουζάλας: Το προσφυγικό ένα από τα κύρια θέματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

0
4

Ως ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση χαρακτήρισε το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης Ιωάννης Μουζάλας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κω όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιο Γιανννόπουλο και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σεβαστιανό Μαραγκό.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «τo προσφυγικό αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση, και απαιτεί διαχείριση και όχι διεκπεραίωση, είναι το οξύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νησιά».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιανννόπουλος τόνισε «πως μεταφέρθηκε στο νησί η καλύτερη κινητή μονάδα που διαθέτει το υπουργείο Υγείας, η οποία θα τοποθετηθεί στο σημείο που θα μας υποδείξει ο Δήμαρχος, για να μπορέσουμε με επιστημονική επάρκεια να καλύψουμε σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τις ανάγκες όλων αυτών των προσφύγων».

Ενώ τέλος, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κω τόνισε «ότι με τη σημερινή συνάντηση, διαπιστώνω ότι τουλάχιστον αυτή την περίοδο έχουμε έναν συνομιλητή αξιόπιστο και όχι αυτό το οποίο ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Ο πρώτος στόχος που θέσαμε είναι να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε μεγάλο αριθμό, κυρίως Πακιστανών και άλλων μη Σύριων, που έχουν παραμείνει στην Κω αρκετό διάστημα, και κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη με αυτή που κάναμε στο κλειστό γυμναστήριο να δώσουμε έναν χώρο στη διεύθυνση αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πηγή φωτογραφίας:

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here