Μουζάλας: Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι, όχι να τους απωθείς

0
3

«Τους πρόσφυγες οφείλεις να τους υποδέχεσαι και όχι να τους απωθείς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι στην Ελλάδα εισέρχονται κατά 80% πρόσφυγες και το πρόβλημα είναι κυρίως προσφυγικό σε αντίθεση με την Iταλία, όπου το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό και ανέφερε ότι οι χώρες που προβάλλουν ενστάσεις για την υλοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μειονότητα. «Ήδη», πρόσθεσε, «στη Σύνοδο Κορυφής έδειξαν σημάδια υποχώρησης».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην είναι καλή και πρόσθεσε ότι θεωρεί το προσφυγικό μειζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα.

«Νομίζω ότι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε πράγματα, θα κριθεί αυτό», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here