Μουζάλας: Πονηρές ΜΚΟ εκμεταλεύτηκαν την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει το χάος στην Ειδομένη

0
11

 

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ελέγξει το χάος στην Ειδομένη, παραδέχθηκε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας, που επέστρεψε μετά από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, λέγοντας ότι μαζί με τις κανονικές ΜΚΟ, εισέβαλαν λόγω της έλλειψης οργανωμένης παρέμβασης και κάποιες «πονηρές», που έκαναν κακό και εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς.

«Αυτό συνέβη μόνο στην Ειδομένη, λόγω του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χάος που υπήρχε εκεί. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει η απελπισία των ανθρώπων εκεί, χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος, όμως σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει μία τάξη», είπε ο υπουργός. Τόνισε μάλιστα ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την Ειδομένη ήταν διεθνούς επιπέδου, λαμβάνοντας υπόψη τι έγινε στη Γαλλία με το Καλαί, «προκειμένου να μην έχουμε αιματοχυσία».

Σε ό,τι αφορά στις ΜΚΟ που θα πάρουν χρήματα από την ΕΕ, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι είναι μόνο 8. «Προσπαθήσαμε με τον πρωθυπουργό να πάρουμε την χρηματοδότηση της ΕΕ για τους πρόσφυγες ως κράτος, αλλά δεν τα καταφέραμε και θα δοθεί στις ΜΚΟ. Αυτό που καταφέραμε είναι Ελληνες να καλύψουν το 70% των προσλήψεων που θα γίνουν για το προσφυγικό και το 80% των αγορών τροφίμων να γίνουν από την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Προέβλεψε ότι στα νησιά θα υπάρξει αποσυμφόρηση το αργότερο σε 25 ημέρες και δε θα ξαναζήσει η χώρα τον εφιάλτη του περασμένου καλοκαιριού. Και κατέληξε λέγοντας ότι σε λίγο δε θα υπάρχει Ειδομένη, δεν θα ξανακλείσει η σιδηροδρομική γραμμή και οι κατηγορίες ότι ίσως να έπρεπε να κάνουμε όλα αυτά τα βήματα νωρίτερα μπορεί να είναι σωστές αλλά «δεν μπορούσαμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here