Μουζάλας: Δεν υπάρχει αύξηση των προσφυγικών ροών

0
6

 

Οι προσφυγικές ροές δεν έχουν αυξηθεί τόνισε ο υπουργός Mεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό με τον Πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά στις προσφυγικές ροές ο κ.Μουζάλας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια αύξηση που να δείχνει ότι η Τουρκία καταπατά τη συμφωνία με την ΕΕ.

«Έχουμε ένα μέσο όρο 80-100 ατόμων την ημέρα και από την αρχή της συμφωνίας αυτός ήταν, περίπου, ο μέσος όρος. Το να μιλάει επομένως κανείς για αύξηση των προσφυγικών ροών και κατάπτωση της συμφωνίας είναι λάθος και δημιουργεί έναν πανικό που δεν μας χρειάζεται».
Όπως πρόσθεσε αυτό που μας χρειάζεται «είναι η καθημερινή επιβεβαίωση ότι η συμφωνία τηρείται και γι’ αυτό παλεύουμε. Παρακαλώ πολύ για ηρεμία και ψυχραιμία».

Πάντως ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια συμφόρηση στα νησιά και αυτό, όπως είπε, δυσκολεύει τη ζωή των καλών προσφύγων και δυσκολεύει αναμφισβήτητα και τη ζωή των κατοίκων των νησιών. Τέτοια φαινόμενα, όπως δήλωσε, έχουμε με ιδιαίτερη ένταση στη Χίο, στη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτά τα νησιά, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να λαμβάνει μέτρα, πως η μεταφορά στην Αθήνα, σε προαναχωρησιακά κέντρα υπό κράτηση, όλων των κακοποιών στοιχείων. Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι μια ανακούφιση και ένα μήνυμα μαζί.

«Θα πρέπει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να σεβαστούν τους νόμους της χώρας μας, όπως και η χώρα μας με τους νόμους της σεβάστηκε την ιδιαίτερη κατάστασή τους».

Για τους πρόσφυγες που δεν είναι επιστρέψιμοι στην Τουρκία, ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν σε camp στην ενδοχώρα, γεγονός που, επίσης, θα ανακουφίσει τα νησιά, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει εντολή να αυξήσει την αστυνόμευση στα νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here