Μουζάλας στο Συμβούλιο ΥΠΕΣ της ΕΕ: Δεν υφίσταται θέμα εξόδου της χώρας από την Σένγκεν

0
3

 

O Γιάννης Μουζάλας, αρμόδιος Υπουργός για θέματα μετανάστευσης, δήλωσε στο Άμστερνταμ, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών, ότι «δεν υφίσταται κανένας λόγος για την αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν» και ότι «η Σένγκεν» είναι μέρος του παιχνιδιού επίρριψης ευθυνών:

«Αν δεν κάνεις αυτό ή εκείνο, θα σου κάνουμε αυτό. Είναι μία τιμωρία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν πού έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις και εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό θα πρέπει να λυθεί από κοινού, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνήσει στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση για τους νόμιμους τρόπους εισόδου στην ΕΕ και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Σε σχέση με την πρόταση της Σλοβενίας για αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα ο κ. Μουζάλας δήλωσε σχετικά ότι «οι χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού θέλουν να κλείσουν τα σύνορα, αλλά αυτό σημαίνει ότι μία Ευρωπαϊκή κρίση θα μετατραπεί σε μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με χιλιάδες παγιδευμένους μετανάστες«, συμπληρώνοντας ότι «περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και οι μεμονωμένες ενέργειες σημαίνουν λιγότερη Ευρώπη».

Κάλεσε δε τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση, καθώς και τα μέτρα για τη βοήθεια προς την Τουρκία, προκειμένου να περιορίσει αυτή τις μεταναστευτικές ροές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here