Μουζάλας: Θα μείνουν τουλάχιστον 30.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

0
7
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

«Πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να συνειδητοποιούμε -και φαίνεται ότι αυτό γίνεται- ότι θα μείνουν τουλάχιστον 30.000-40.000 από τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και πρέπει αυτούς να τους θεωρούμε ότι θα μείνουν για πολύ καιρό» φέρεται να είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη διαχείριση του προσφυγικού και κυρίως για την κατάσταση στην Ειδομένη.

Όπως είπε ο Γ. Μπουτάρης, είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στη διάρκεια της οποίας του ανέφερε ότι «στο Καλαί, στη Γαλλία, λειτουργούσε επί επτά χρόνια μια αντίστοιχη Ειδομένη«.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως «εκείνο που μετράει είναι να οργανωθούμε, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, κάτι που είναι και δική μου πεποίθηση«.

Απαντώντας σε ερώτηση περί σχεδίου εκκένωσης της Ειδομένης, ο ίδιος είπε ότι δεν το κουβέντιασε με τον κ. Μουζάλα αλλά τού μετέφερε το αίτημά του να μεταφερθούν σε άλλο χώρο οι πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι σε αποθήκη στο λιμάνι.

«Το λιμάνι όταν ξεκίνησε, με την πρώτη ‘φουρνιά’ από Καβάλα, υποτίθεται ότι θα ήταν για 5-10 μέρες, αλλά έγινε μόνιμη εγκατάσταση» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι έκθεση της υγειονομικής υπηρεσίας έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση και ακατάλληλες συνθήκες» διαβίωσης.

Σχολιάζοντας τέλος, το Eurogroup της προσεχής Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «αυτή η ιστορία έπρεπε να είχε τελειώσει από το Νοέμβριο».

«Το πρόβλημα το δικό μας είναι ότι λέμε ψέματα, έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των επιχειρηματιών, των τραπεζών, είμαστε μια χώρα για πέταμα. Πέντε χρόνια μνημόνια; Γιατί βγήκε η Κύπρος; Η Πορτογαλία; Απλούστατα γιατί έχουν άλλη αντίληψη των πραγμάτων» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here