Μπακογιάννης: Ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα φοράει στεφάνι με αγκάθια, όχι με δάφνες

0
12

 

«Ο νέος αρχηγός δεν θα φοράει ένα στεφάνι με δάφνες, αλλά ένα στεφάνι με αγκάθια» είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωστής Μπακογιάννης αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Παραλαμβάνει ένα κόμμα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για την ίδια τη χώρα. Να συμφωνήσουμε επίσης ότι δεν έχει νόημα να σκεπτόμαστε μόνο με τους όρους της προεκλογικής αναμέτρησης, αλλά πρέπει να σκεπτόμαστε και με τους όρους της επόμενης μέρας, όχι μόνο της 23ης Νοεμβρίου 2015, αλλά και του 2016, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Χωρίς αυτές τις παραδοχές, δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος, σε καμία περίπτωση» δήλωσε ε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Βήμα FM.

Αν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, δεν θα έλεγε τα ίδια με το 1974, ούτε έλεγε τότε τα ίδια με τη δεκαετία του ’50 ή του ’60.

«Προφανώς υπάρχουν οι αρχές και οι αξίες της παράταξης, οι οποίες πρέπει να διαπνέουν την παράταξη και τα στελέχη της, αλλά χρειάζονται επικαιροποίηση πια και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι εντυπωσιακό και το έχει αποδείξει αυτή η παράταξη, η οποία επικαιροποιούσε τις αρχές της όχι γιατί ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια ζωντανή κοινωνία. Η ΝΔ χρειάζεται να ματώσει, να πονέσει για να λάβει το μήνυμα της κοινωνίας. Δεν μπορεί να θεωρεί ότι ο κόσμος γύρω της έχει αλλάξει, αλλά εκείνη θα μένει σταθερή και ίδια».

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «τα αρχηγικά κόμματα έχουν πεθάνει. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο». Και κάλεσε τα μέλη της παράταξης να μην παραμένουν «όμηροι του ζωτικού ψεύδους, το οποίο ονομάζεται αρχηγικό κόμμα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here