Μπαλαούρας: Υπό προϋποθέσεις μπορούμε να δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία»

0
6

 

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πρόσφατα οι δηλώσεις του για το θέμα των Σκοπίων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας επανέρχεται επισημαίνοντας ότι υπό προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία »Μακεδονία» μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται »Μακεδονία»».

«Εγώ – σημείωσε – Σκόπια τα λέω… Δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο… Οταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του… Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα »Μακεδονία»», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση με την πρόσφατη τοποθέτησή του για το θέμα.

Οι σημερινές δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση. «Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια να λέτε σήμερα τα Σκόπια »Μακεδονία», επιμένετε» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here