Μπαλτάς: Να δρομολογηθούν οι κομματικές διεργασίες

0
9

 

«Πρέπει να αρχίσουν να δρομολογούνται οι κομματικές διαδικασίες. Θα δούμε μετά το τέλος Αυγούστου, τώρα είναι πάρα πολύ πυκνά τα πράγματα, τι θα κάνουμε με συνέδριο του κόμματος, ώστε τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν. Το ράγισμα είναι καλύτερο από το σπάσιμο. Υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στην κατανόηση της νέας κατάστασης και χρειάζεται να κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε τις διαφορετικές αυτές ταχύτητες, να τις προσπαθήσουμε να τις κάνουμε να συγκλίνουν» δήλωσε  ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα πρόσθεσε ότι «Δεν είναι το πρόβλημά μου κάποια «όχι» σε ψηφοφορίες της Βουλής, οι σύντροφοι που έχουν αυτό το «όχι, είναι σε μια τροχιά κατανόησης του προβλήματος. Εκεί που βάζω εγώ ένα θέμα, το οποίο για μένα είναι ακατανόητο, είναι υπουργοί της κυβέρνησης, να μην εξουσιοδοτούν τον πρωθυπουργό, να διαπραγματευτεί.Εκεί είναι το πρόβλημα το βασικό. Διότι, η μη εξουσιοδότηση , σημαίνει αποποίηση ευθύνης«.

Υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα. Η σοσιαλδημοκρατία και σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη , βρίσκονται σε διαδικασίες εσωτερικής αναζήτησης.

Υπάρχουν ισχυρές πλέον μειοψηφίες και δημόσια εκφρασμένες στα κόμματα αυτά, που ζητούν μια άλλη πορεία για την Ευρώπη. Συμμαχία με τέτοιες δυνάμεις είναι απολύτως εφικτή κι επιθυμητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πάψουμε να έχουμε την ταυτότητα, που έχουμε«.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here