Μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό

0
4

 

Σε 48ωρη απεργία από την Τετάρτη 27 μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προχωρήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τα 14 σωματεία της ΠΝΟ συμμετέχουν και στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 4 Φεβρουαρίου.

-Συμβολαιογράφοι

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από την Τετάρτη 27/1 ως και την Παρασκευή 29/1, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

-Πωλητές λαϊκών αγορών

Απεργία, με κλείσιμο των Λαϊκών Αγορών, αποφάσισαν οι πωλητές λαϊκών αγορών. Θα μείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα μπλόκα των αγροτών ενώ θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει τις πύλες της η 26η έκθεση AGROTICA.

-Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Τύπος και ΜΜΕ

Γενική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ είναι προγραμματισμένη από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου.

Η ΕΣΗΕΑ προχωρά σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα δοθεί «αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here