Μπαρόζο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει

0
6

Συγκεκριμένα μιλώντας στο BBC, ο κ. Μπαρόζο είπε πως η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της τις οποίες πλέον δεν μπορεί να εκπληρώσει. Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη εμπειρίας και για απαιτήσεις που «είναι εντελώς απαράδεκτες για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Kαι πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου χρήσιμο για την Ελλάδα να επιτίθεται στις χώρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως θα λάβει ένα συνολικό »όχι» όταν ζητάει να της γίνει κούρεμα χρέους. Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να αναλάβει τις ευθύνες της για τα οικονομικά δεινά της χώρας και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα».

Ο κ. Μπαρόζο επέκρινε την Ελλάδα και για τη μόνιμη δαιμονοποίηση της Γερμανίας, λέγοντας: «Δεν είναι η Γερμανία ή άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη χώρα έχει δομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη χαμηλή παραγωγικότητα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού και επέστρεψαν. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που την εμποδίζει να πετύχει, αλλά η κακή πολιτική δημιουργεί πολλά προβλήματα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here