Μπερλουσκόνι: Η δημαρχία της Ρώμης δεν είναι δουλειά για γυναίκες

0
8

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξαναχτυπά. Υποστηρίζει ότι η δημαρχία της Ρώμης δεν είναι δουλειά για τις γυναίκες- ιδιαίτερα τις μητέρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές στη Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία είναι έγκυος είπε «Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μία μητέρα δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά… μία μητέρα δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε μία απαίσια δουλειά και η διοίκηση της Ρώμης σήμερα είναι μία απαίσια δουλειά, που απαιτεί 14 ώρες στο γραφείο».
Η Μελόνι, η οποία διετέλεσε υπουργός Νεότητας στην κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι, από το 2008 έως το 2011, τώρα ηγείται του κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας και έχει τη στήριξη της Λίγκας του Βορρά.

«Ελπίζω να γίνω εξαιρετική μητέρα, όπως όλες οι άλλες γυναίκες, που ανάμεσα σε χίλιες άλλες προκλήσεις, καταφέρνουν να συνδυάσουν εργασία και μητρότητα», απάντησε στον Μπερλουσκόνι μέσω της La Repubblica.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι στηρίζει την υποψηφιότητα του Γκουίντο Μπερτολάσο στη Ρώμη. Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα, αλλά αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Και ο ίδιος ο Μπερτολάσο έκανε ανάλογες δηλώσεις για την Μελόνι, λέγοντας τη Δευτέρα ότι «δεν θα μπορεί να βάλει τάξη στα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό και τους ποντικούς στη Ρώμη όταν θα πρέπει να είναι στο σπίτι της και θα θηλάζει».

«Εννοείται πως μία μητέρα μπορεί να είναι δήμαρχος», τοποθετήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here