Μπλόκο στη συνεδρίαση των Επιτροπών από την Κωνσταντοπούλου

0
3

Παρά το αίτημα του πρωθυπουργού να ανοίξει το ελληνικό Κοινοβούλιο άμεσα ώστε την Τετάρτη να εισαχθεί στις Επιτροπές το νέο μνημόνο και την Πέμπτη το νομοσχέδιο να περάσει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, η πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πως μπλοκάρει τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, έχει προγραμματίσει διάσκεψη των Προέδρων με σκοπό να αποφασίσει να ανοίξει η Βουλή στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης και ως εκ τούτου μεταφέρονται οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και η ψήφιση την Πέμπτη.

Σήμερα, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του νέου μνημονίου και η κυβέρνηση φιλοδοξεί την Τετάρτη να εισάγει στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα σε δεύτερο άρθρο, με σκοπό να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εισαχθεί αύριο προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ψήφιση, ώστε να υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν οι βουλευτές.

Πλέον φαίνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η πεπατημένη των τελευταίων ψηφοφοριών, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση των προαπαιτούμενων στις Επιτροπές και ψηφίστηκαν εντός της ίδιας ημέρας.

Να υπενθυμιστεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ειδοποιηθεί ήδη με SMS ώστε να έχουν επιστρέψει μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα, σε περίπτωση που έχουν φύγει εκτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here