Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 11,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο poll of polls

 

Νέο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 11,6%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως υποδεικνύει το «poll of polls», την εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τα ποσοστά της έρευνας από την εφημερίδα «Καθημερινή» η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2% 5,5% ψηφίζουν άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι.

Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς της αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%).

Για την έρευνα αναλύθηκαν τα ευρήματα πέντε δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017, και σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code