Μπροστά ο Ραχόι και σε νέα δημοσκόπηση

0
5

 

Το κυβερνών Λαϊκό κόμμα φαίνεται να κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου στην Ισπανία, με ποσοστό 28,6% των ψήφων, αλλά δεν θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση.

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου στην Ισπανία, με ποσοστό 28,6% των ψήφων, αλλά δεν εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS).

Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα εξασφάλιζε έως και 128 έδρες στο ισπανικό Κοινοβούλιο, που διαθέτει 350 έδρες, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του CIS, που διενεργήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, το Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωνε ποσοστό 29,1%.

Οι Σοσιαλιστές ακολουθούν με 20,8% και έως 89 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, από 25,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του CIS. Οι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική σκηνή Ciudadanos, ένα κεντρώο κόμμα, συνέχισαν την άνοδό τους, φθάνοντας στο 19% από 14,7% τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό αυτό θα έδινε στους Ciudadanos 66 κοινοβουλευτικές έδρες, ενώ το αριστερό Podemos και οι περιφερειακοί σύμμαχοί του θα λάμβαναν περίπου το 15,7% των ψήφων, αποσπώντας έως και 49 έδρες στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, ένας στους τρεις ψηφοφόρους που έλαβαν μέρος στην έρευνα του CIS δεν απάντησε, δήλωσε αναποφάσιστος ή σχεδιάζει να απόσχει. Το γεγονός αυτό μαζί με τη μεταμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της Ισπανίας, κάνει πολύ δύσκολη την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Σημειώνεται πως η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά απόψε τα μεσάνυχτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here