Μύλος στη Βουλή για τα… τανκς του Νεφελούδη

0
14

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook παρομοίασε τα τρακτέρ των αγροτών με τανκς.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρείχε πλήρη κάλυψη στον γενικό γραμματέα του υπουργείου του.

O κ. Νεφελούδης στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε χαρακτηριστικά:

Λίγη ξεκούραση, αυτό το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα και πάλι στον αγώνα, ενάντια στην παραπληροφόρηση και στον απόλυτο συντηρητισμό. Αυτό που συμβαίνει με το ασφαλιστικό μου φέρνει στο νου μιά εικόνα.

Αυτήν του παππού και της γιαγιάς (η αυτονόητη συντήρηση, η ανασφάλεια, η συνήθεια και ο φόβος του νέου), του ζευγαριού που βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε και κάτι πρέπει να αλλάξει για τα δυό παιδιά που έχουν και όλοι μαζί μένουν σε ένα σπίτι που τρίζουν τα θεμέλια του.

Λεφτά δεν έχουν παρά ελάχιστα, προβλέψεις για σεισμό από τα ραδιόφωνα, αυτά τα ελάχιστα φτάνουν μόνο για να διορθώσουν τα θεμέλια και να αντέξουν το σεισμό, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους και οι γέροντες βάζουν βέτο (είναι η παράδοση βλέπεις) και το σπίτι γκρεμίζεται σιγά σιγά και η ακινησία είναι ο χειρότερος εχθρός. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την μάχη της προόδου με την αντίδραση στην Ελλάδα του σήμερα.

Από την άλλη ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000€ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσωνάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν. Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους΄υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλαξία. Καλώς να έρθουν……

Λίγη ξεκούραση, αυτό το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα και πάλι στον αγώνα, ενάντια στην παραπληροφόρηση και στον απόλυτ…

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Νεφελούδης στις Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή η έκφραση του κ. Νεφελούδη ήταν που προκάλεσε την οργή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε την ανάρτηση του Ανδρέα Νεφελούδη προκλητική, καθώς «παρομοιάζει τους αγρότες με επαναστατικό στρατό» και ζήτησε την παραίτησή του από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Κάλυψη από Κατρούγκαλο
Πλήρη κάλυψη στον Ανδρέα Νεφελούδη παρείχε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, όταν του ζήτησε να καταδικάσει αυτή την δήλωση όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά είπε πως «οι αγρότες σήμερα είναι στους δρόμους γιατί δεν αντέχουν την μαυρίλα των δικών σας 5 μνημονιακών χρόνων. Εμείς ξεχωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και θέλουμε να τα λύσουμε. Τους αγρότες, εμείς τους θεωρούμε ελπίδα για τον τόπο , που πρέπει να αναπτυχθεί γιατί είναι το μέλλον για την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here