Μωρό προσφύγων γεννήθηκε δίπλα σε βάρκα σε παραλία της Λέσβου

0
2

 

Ο Σοφούν σήμερα είναι 25 χρονών. Κι η Χανάν μόλις 22. Γνωρίστηκαν μέσα στην τρέλα του πολέμου στην πατρίδα τους τη Συρία. Το σπίτι τους στη Λατάκια, στα βόρεια, στα σύνορα με την Τουρκία… Στην αρχαία Λαοδίκεια την εν Συρία που έχτισε ο Σέλευκος ο πρώτος βαφτίζοντας την με το όνομα της μάνας του και της κόρης του. Τόσο πολύ την αγάπησε την καινούργια πόλη του.

Η Χανάν γέννησε αργά χθες το απόγευμα στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς δίπλα στη βάρκα που μόλις τη μετέφερε από την Τουρκία.

xanan

«Η γυναίκα μου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη περπάτησε πολύ από τη Λατάκια μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία. Κι ύστερα στην Τουρκία. Λέγαμε πως θα γεννήσει στην Ευρώπη. Στην ακτή απέναντι από το νησί άρχισε η διαδικασία της γέννας. Ο Τούρκος με το όπλο μας έσπρωχνε μέσα στη βάρκα. Του δείξαμε πως η γυναίκα μου γεννά. Μας έδειξε το όπλο του. Μας έσπρωξε μέσα στη βάρκα. Τι να κάναμε. Στριμωχτήκαμε.
Έκλεισε τα πόδια της για να χωρέσει. Σε όλη τη διαδρομή βογκούσε και είχε τα πόδια κλειστά… Μόλις φτάσαμε τη σήκωσα και την άφησα στην ακτή. Δευτερόλεπτα μετά γέννησε. Έτσι απλά. Άνοιξε τα πόδια της και γέννησε…». Η μαρτυρία του Σοφούν συγκλονιστική.

Η Χανάν γέννησε με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών που βρέθηκαν εκεί, στο σημείο της αποβίβασης… Αυτόπτης μάρτυρας ο άντρας της, ο τρίχρονος γιος της ο Μουσταφά, οι σύντροφοι της στο ταξίδι της προσφυγιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here