Ν. Κοτζιάς: Δεν γίνεται να κουβαλούν το βάρος των προσφύγων τα μικρά κράτη

0
5

Κοινές πανευρωπαϊκές λύσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν ορισμένα κράτη μέλη να θεωρούν ότι το ζήτημα δεν είναι πανευρωπαϊκό, αλλά θέμα πέντε – έξι κρατών».

«Δεν γίνεται το πρόβλημα να μείνει στα κράτη αυτά και να προσπαθεί το ένα κράτος να προωθήσει το πρόβλημα στο άλλο», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης την ανάγκη κατανομής των βαρών των προσφυγικών ροών σε ολόκληρη την Ε.Ε., καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- δεν μπορούν να κουβαλούν μικρά κράτη σαν την Ελλάδα το βάρος των προσφύγων.

Σύμφωνα με  τον υπουργό Εξωτερικών, θέματα όπως το προσφυγικό χρειάζονται νηφιαλιότητα και ψυχραιμία.

Από την πλευρά του ο κ. Σιγιάρτο χαρακτήρισε τη μεταναστευτική κρίση ως την πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία της η Ε.Ε..

«Αντί να επικρίνουμε ο ένας τον άλλο είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τις κοινές λύσεις μαζί», υπογράμμισε και κάλεσε του ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν δράση και να μην περιορίζονται μόνο στα λόγια.

«Έχουμε συζητήσει τόσο πολύ ωστόσο απαρα τις συζητήσεις οριστική λύση δεν υπάρχει», παρατήρησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here