Ν. Παπάς: Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία

0
11

 

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία αμοιβαία επωφελής, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο pressproject.

Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία γρήγορα, είπε ο υπουργός Επικρατείας για τις διαπραγματεύσεις και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν σε αυτή τη φάση και παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό.

«Πρέπει πολύ γρήγορα να ολοκληρώσουμε, αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι το ζήτημα να βγει κάποιος να πει Σάββατο βράδυ, Δευτέρα πρωί, δεν είναι εκεί το ζήτημα», είπε ο κ. Παππάς.

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο υπουργός είπε πως πρέπει να μην είναι υφεσιακή και να έχει μεγάλη επιρροή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κληθείς να απαντήσει για τον τρόπο που προχωρούν οι διαπραγματεύσεις αλλά και τον ρόλο του Brussels Group, ο υπουργός είπε ότι προφανώς υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα αντίληψης και διαφορετικές ταχύτητες και στο Brussels Group.

«Υπάρχουν τεχνοκράτες που έχουν στο μυαλό τους το προηγούμενο πρόγραμμα και μια κεκτημένη ταχύτητα ώστε οποιαδήποτε αλλαγή να την ονομάζουν πισωγύρισμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση, o κ. Παππάς απάντησε πως αυτό είναι αυτονόητο.

«Προφανέστατα. Μην το συζητάτε. Εδώ έχει βγει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και αυτή η εντολή θα πρέπει να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here