Ν. Παππάς: Δεν συμφωνούμε με το Βερολίνο να παραμείνει το ΔΝΤ

0
6

 

 «Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, στέλνοντας μηνύματα σε ΔΝΤ και Βερολίνο.

Ο κ. Παππάς εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η διαχείριση της οικονομικής κρίσης να καταστεί μία καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση, δηλαδή να αποχωρήσει το ΔΝΤ.

Ενδεχόμενο για το οποίο Αθήνα και Βερολίνο έχουν διαφορετικές θέσεις. Ο κ.Παππάς πάντως προτείνει ως “αντικαταστάτη” του ΔΝΤ το ESM και επικαλείται τα λάθη που στο παρελθόν έχει κάνει το Ταμείο στις εκτιμήσεις του, καθώς και την τήρηση της συμφωνίας για να αποκρούσει πιέσεις του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο News247, «θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM. Ο ΕSM είναι ο χρηματοδοτικός βραχίονας. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ και συμμετέχει και δεν συμμετέχει. Είναι σαφές ότι κατά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα πρέπει να λάβει και τις τελικές του αποφάσεις«.

Όσον αφορά στο Βερολίνο και την άποψη που διατύπωσε και η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συναντησή της με την Κριστίν Λαγκάρντ ότι πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ ο κ. Παππάς τονίζει: «Η Γερμανία έχει διατυπώσει την άποψη ότι το ΔΝΤ πρέπει να είναι κομμάτι του προγράμματος. Δεν συμφωνούμε με αυτή την άποψη. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι μέσα στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά μπορεί να βρεθεί λύση και κυρίως ξέρετε ποιο είναι το κρίσιμο; Το κρίσιμο είναι αυτό που είχε πει και ο πρωθυπουργός στο Νταβός. Ότι οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις«.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επισημαίνοντας πως το πολύ σε δέκα ημέρες, δηλαδή στις 15 Απριλίου, θα έχει αναρτηθεί το τεύχος της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνει μάλιστα λόγο για έναν δημόσιο φορέα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και αξιοπιστία στις μετρήσεις τηλεθέασης, αντί της AGB. Δεσμεύεται επίσης ότι από τις 15 με 20 Απριλίου και μετά θα ξεκινήσει το Μητρώο On Line Media, στο οποίο θα εγγράφονται τα διαδικτυακά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here