Ν. Παππάς στο CNBC: «Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα πολλοί ανέμεναν» (BINTEO)

0
7

 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε πως «είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμη βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους». Σημείωσε ότι «ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί».

Προσέθεσε πως έφτασε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν ακόμη μερικά βήματα και πως «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη μιας τελικής λύσης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Παράλληλα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στη φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα . Και αυτές οι μέρες καταγράφουν τις πρώτες γραμμές αυτού του νέου καλού κεφαλαίου που βλέπουμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό», επεσήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here