Ν. Ξυδάκης: Ενώπιον της ιστορίας του ο ελληνικός λαός

0
8

 

Η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.

«Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία και εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιουνίου, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. Ή θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here