Να αποφύγει τη διάσπαση κάλεσε την Ευρώπη η βασίλισσα Ελισάβετ

0
7

 

Να αποφύγει τη διάσπαση κάλεσε την Ευρώπη η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ από τη Γερμανία όπου πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη μαζί με τον πρίγκηπα Φίλιππο.

Κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου χθες στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία».

Από την πλευρά της η 89χρονη Ελισάβετ είπε ότι εκείνη και ο κ. Γκάουκ έχουν δει την Ευρώπη «στα χειρότερα και στα καλύτερά της» κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Πρόσθεσε λοιπόν  ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

«Ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια» τόνισε με νόημα η βασίλισσα της Βρετανίας.

Στο δείπνο ήταν επίσης παρόντες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here