Να αποφύγουμε ένα Βατερλώ, είπε για την Ελλάδα ο Μοσκοβισί

0
5

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει με εποικοδομητικό πνεύμα τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, η οποία θα πρέπει να βαδίσει στην οδό των διαρθρωτικών αλλαγών, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης μιας κοινά αποδέκτης λύσης και «την αποφυγή ενός Βατερλώ» που αναμφισβήτητα θα ήταν, όπως ανέφερε, μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Οι πάντες αναμένουν νέες ιδέες και προτάσεις από την Ελλάδα σημείωσε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους, ο Π. Μοσκοβισί άφησε σαφώς να εννοηθεί, πως είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων.

«Ο χρόνος περνάει και εφεξής κάθε μέρα μετράει» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πλέον τις διαθέσεις των εταίρων στην Ευρωζώνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι το ΔΝΤ δεν προβλέπει περίοδο χάριτος για την Ελλάδα αν δεν εξοφλήσει ως το τέλος του μήνα τις οφειλές της, αφού ανέφερε ότι τέτοιο ενδεχόμενο ουδέποτε υπήρξε, κάλεσε την ελληνική πλευρά να εντείνει τις προσπάθειές της.

Ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε επίσης ότι, είναι τρία τα βασικά προβλήματα: το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here