Μέρκελ: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

0
4

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, ιδίως στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, ζήτησε  η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι τα δομικά προβλήματα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης παραμένουν.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες που η κατάσταση στην Ελλάδα μας κρατούσε όλους υπ’ ατμόν και πρόβαλλε καθημερινά τους τίτλους (των ΜΜΕ). Εν τω μεταξύ, αυτό φαίνεται να έχει περάσει (…) Παραταύτα δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν επιτρέπεται επίσης να χαλαρώσουμε – δεν έχουμε επ’ ουδενί φθάσει στο τέλος – στην αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», συνέχισε.

Ειδικά σε μια εποχή «σοβαρών, σοβαρότατων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», τόνισε η κ. Μέρκελ, «το κοινό νόμισμα είναι, όσο καμία άλλη απόφαση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντιπροσωπευτικό του πώς και πόσο ισχυρά μπορούμε να επιβάλουμε παγκοσμίως τις αξίες και τα συμφέροντά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here