Να χάσει η Ρωσία στη Eurovision ευχήθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

0
10

 

Χωρίς την ευχή του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κυριλλου, θα διαγωνιστεί στον τελικό της Eurovision, η Πολίνα Γκαγκάρινα που εκπροσωπεί τη Ρωσία στον φετινό διαγωνισμό.  Η Ρωσίδα τραγουδίστρια  θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βιέννη, και στην περίπτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στη χώρα της, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού.

Ενόψει ενός τέτοιου ενδεχόμενου, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, εξέφρασε την επιθυμία να χάσει η χώρα του στον τελικό προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, Κοντσίτα Βουρστ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η  Ρωσία θα μπορούσε να διοργανώσει έναν δικό της διαγωνισμό που θα προβάλλει τη ρωσική κουλτούρα, σημειώνοντας πως η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια».

Σημειώνεται ότι το 2014, η νίκη της Κοντσίτα Βουρστ είχε καταδικαστεί από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της Ρωσίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here