«Ναι» από τη Βουλή για ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους

0
10

 

Ομόφωνα υιοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων το ψήφισμα με το οποίο καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τις διαδικασίες για να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει προσπάθεια για την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Την απόφαση, την οποία διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενέκριναν οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες, και στη συνέχεια χειροκρότησαν παρατεταμένα, μαζί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος καθόταν στα έδρανα των ξένων προσκεκλημένων.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η σταθερή προσήλωση του ελληνικού λαού στην ειρήνη ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, γίνονται αναφορές στο ψήφισμα του ΟΗΕ που αναγνώρισε στην Παλαιστίνη το καθεστώς του κράτους μη μέλους, στα ψηφίσματα Κοινοβουλίων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, εκφράζεται «ιδιαίτερη ανησυχία» για τη διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ, την κλιμάκωση της βίας και τη συνέχιση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here