«Ναι» από την Bundestag στο ελληνικό πρόγραμμα

0
6

Με συντριπτική πλειοψηφία η γερμανική βουλή ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. 454 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 113 «όχι», 18 απείχαν ενώ 73 βουλευτές έλειπαν από την έκτακτη συνεδρίαση.

Τα «όχι» ήταν κατάτι λιγότερα απ’ ότι ένα περίπου μήνα πριν όταν το γερμανικό κοινοβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει αν θα αρχίσει η διαπραγμάτευση με την Αθήνα. Τότε είχαν ταχθεί αρνητικά 119 βουλευτές.

Πολιτικοί παρατηρητές στέκονται στο γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν για να ψηφίσουν πολλοί βουλευτές, σημειώνοντας μάλιστα ότι ποτέ στο παρελθόν σε τόσο σημαντική ψηφοφορία δεν υπήρξαν τόσες απουσίες.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν πήρε το λόγο. Αυτός που τοποθετήθηκε ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στην ομιλία του ενώπιον της γερμανικής Βουλής κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν τη νέα συμφωνία.

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και προς το συμφέρον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «η απόφαση για έναν νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι εύκολη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here